Tjek din bolig for skimmelsvamp

Tjek din bolig for skimmelsvamp

I takt med at vores boliger er blevet bedre isoleret og det ikke er muligt for vinden selv at sørge for at vores bolig fik frisk luft og der ikke blev fugtigt, er antallet at boliger med skimmelsvamp steget. Skimmelsvamp er med til at gøre, at en bolig er uegnet til beboelse, samtidig med at det kan have store helbredsmæssige konsekvenser. Ud over at skimmelsvamp kan give koncentrationsbesvær og hovedpine, er det også årsagen til at mange får allergi og astma. Her er især børn særlig udsatte. Læs mere om skimmelsvamp på https://skimmel-svamp.dk/

 

Hvad kan du selv gøre

Der er meget du selv kan gøre for at minimere at din bolig bliver udsat for skimmelsvamp eller husstøvsmider og det er helt enkelt. Du skal sørge for at der bliver luftet godt ud flere gange om dagen. Det er ikke nok at du blot åbner et vindue på klem i et værelse, der skal være gennemtræk i hele boligen i 5-10 min. mindst 2 gange om dagen. Det anbefales at det sker om morgenen, inden boligen forlades for at få fugten fra nattens søvn og morgenbadet ud af boligen. Alene et dagligt bad for en familie på 4 genere 10 liter fugt, som hvis der ikke luftes ordentligt ud, kun kan forsvinde igennem boligens vægge. 

Samtidig er det vigtigt ikke at lukke døren ind til soveværelset. Lad det stå åbent. Også gerne om natten. Vi udskiller en masse CO2 og fugt, når vi sover og hvis døren forbliver lukket, kan der ikke komme frisk luft ind i rummet og få den gamle udskiftet. 

Sørg for at alt jeres tøj enten kommer i tørretumbleren eller bliver tørret udenfor, uanset årstid. Som med fugten fra badeværelset har fugten fra det våde tøj ingen andre muligheder end at forsvinde via boligens vægge, gulve eller lofter.