Se efter, hvem der har bestilt denne test

Nogle gange finder man jo selv på som for eksempel hjemmeside, at man vil lave en test af noget specifikt.

Her kan man have sovneksperterne.dk, der tager nogle sengemodeller op, fordi deres hjemmeside især er dedikeret til, at man skal kunne komme til at sove godt om natten, om det handler om gode råd til søvn eller ved at finde den bedste seng.

Så kan det være, de ser på nogle sengemodeller, som de ikke har testet før, eller de mener, at de bør se på nogle specifikke punkter ved et brand, som de slår ned på – eller en test trænger til at blive opdateret.

Den test laver de så af egen vilje og med egne undersøgelsesmetoder, fordi de gerne vil have den til at være uvildig og objektiv, så forbrugerne kan være sikre på, at de her får gode råd til valg af seng, uden de er blevet påduttet at lave den test.

Men derfor kan der stadig være andre, der har en finger med i spillet.

Når testen er blevet bestilt af andre eller har indflydelse på den

Med det samme er det værd at sige, at det ikke er ulovligt at gøre den slags, hvor man fx har et firma, der bestiller en test, men så bør man oplyse, at det er et eksternet firma, der har bestilt den test.

Det kan være, de er interesserede i at finde det bedste i test, så de betaler for testens omkostninger.

Men måske har et firma med et produkt også et ønske om, at deres testobjekt bliver testet efter, og så laver man måske en indirekte reklame for dem ved at sige, hvor varen er kommet fra.

Men derfor skal testen stadig være uvildig på baggrund af testens resultater, for ellers kan man ikke stole på den.

Så når man ser sådan en test, så bør man lige tjekke efter, om der er andre, der har anker i den test.